Rotan: een topper in je interieur

Laden...
Rotan: een topper in je interieur

Toen ik de eerste keer een rotan krukje zag staan tussen de must have items van mijn favoriete woontijdschrift, dacht ik even dat ze een vergissing gemaakt hadden. Ik werd onmiddellijk terug gekatapulteerd naar mijn kindertijd in de jaren negentig, waar op het terras van mijn grootouders een grote rotan zithoek stond met dikke zitkussens met een lelijk, van de zon verbleekt bloemetjesmotief.

Rotan stoelen, zithoeken en krukjes associeerde ik dus niet onmiddellijk met hip en trendy. Tot mijn grote verbazing, en ook een beetje ergernis, bleven de rotan meubeltjes overal terugkomen. In elke blog, webwinkel en tijdschrift werden ze aangeprezen als een item dat niet mocht ontbreken in je interieur. Koppig dacht ik: dit is een trend die ik ab-so-luut niet ga volgen! Maar blijkbaar is mijn koppigheid dan toch niet eindeloos. Het rotan is subtiel mijn huis binnengeslopen en heeft een permanent plekje veroverd. Op dit moment beperkt mijn collectie zich nog tot een rotan sierpot en twee zwarte hangmanden, maar ik vind het prachtig staan. In elk exemplaar staat of hangt een leuke plant, en dat maakt het eindplaatje helemaal af. Ik heb dan ook een voorgevoel dat mijn verzameling zich nog zal uitbreiden. Rotan is een natuurlijk materiaal, daardoor past het bij elke interieurstijl. Het bestaat tegenwoordig in verschillende kleuren. Een roze of witte rotan stoel? Of toch liever zwart? Voor ieder wat wils. Ga voor rotan in je verlichting, of kies voor een set manden waar je het speelgoed van de kinderen in kan opbergen.

Merken als House Doctor, Laforma en Kare Design zijn meegegaan met de rotantrend en hebben enkele prachtige stukken in hun collecties. Een paar rotan stoelen op mijn terras met een vachtje of kussen erin, ik zie het helemaal zitten! Hieronder enkele van mijn favorieten:

Rotan wordt snel geassocieerd met stoelen en sierpotten, maar al eens gedacht aan rotan in je verlichting? Het Nederlandse merk Light & Living heeft een leuke collectie verlichting en woonaccessoires, waaronder de Noah vloerlamp. Deze lamp met drievoet is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en kleuren. Door de strakke lijnen van de lampenkap, die verkrijgbaar is in zwart en bruin, staat hij mooi in zowel industriële als moderne interieurs. Light & Living heeft ook gedacht aan de liefhebbers van landelijk wonen. Hun Rotan Crazy hanglamp heeft een ruw geweven lampenkap, wat hem een stoere uitstraling geeft. Erg mooi boven een houten eettafel! De witte vloerlamp van Laforma straalt dan weer rust en eenvoud uit en past mooi in een Scandinavisch interieur. Rotan en verlichting is een winnende combinatie!

Je hebt 1 product de vergelijking Alles wissen Vergelijken