De Botanische stijl - Groen verveelt nooit

De botanische stijl, vorig jaar konden we er al geen genoeg van krijgen en dit jaar is dat niet anders. Wat geeft het een energie wanneer je je huis aankleedt en inricht in deze botanische sfeer. Ik vind het heerlijk om planten in huis te halen. Het zorgt er meteen voor dat een hoek wat meer ‘leeft’. Naast het gebruik van planten zijn er nog meer manieren om het botanische gevoel in je huis te halen.

Wat zo fijn is aan de botanische stijl, is dat je eindeloos kunt combineren. Planten nemen vanzelfsprekend een belangrijke plaats in in deze stijl, net zoals de kleur groen. Je kunt er voor kiezen om je muur een diepe kleur groen te geven, maar ook pastelgroen is een erg mooie basis voor de botanische stijl. De bladeren van de planten in je woonkamer voegen deze diepe groene kleur vanzelf toe. Het combineren van verschillende tinten groen zal de botanische sfeer juist ten goede komen! Ook zwarte en witte materialen passen erg mooi binnen deze stijl. Zwart geeft het nog wat meer kracht en versterkt het groen. De witte tinten zullen juist het geheel weer wat frisser maken. Deze kleuren kun je heel makkelijk toevoegen door onder andere gebruik te maken van zwarte en witte vazen en potten. Maar ook de terracotta potten staan erg mooi bij deze stijl. Ik heb zelf verschillende terracotta potten staan en het leuke ervan is dat je ze makkelijk weer een ander kleurtje kunt geven.

Botanische stijl

Buiten de planten, die natuurlijk een groot deel van de botanische sfeer bepalen, zijn natuurlijke materialen een must, omdat deze materialen de gehele sfeer versterken. Hierbij kun je onder andere denken aan sisal, hout, kurk, riet en rotan. Deze materialen mogen verweerd zijn, maar dit hoeft zeker niet. Door oudere of verweerde materialen te gebruiken, kun je deze stijl wel weer goed combineren met vintage of juist industrieel.

Niet alleen planten zorgen voor de botanische sfeer, maar ook de botanische printjes die we gelukkig nog steeds veel zien op allerlei producten. Je kunt deze printjes op verschillende manieren terug laten komen. Onder andere door middel van deze leuke borden met botanische printjes van Bloomingville. Het leuke van deze bordjes is dat je ze niet alleen als servies kunt gebruiken, maar ook aan de muur kunt ophangen, dat is zeker net zo leuk! Kies je ervoor om ze aan de muur op te hangen, mix dit dan met allerlei materialen, zoals bijvoorbeeld deze ronde kurken klok van Zuiver. Ook kun je dit uitstekend combineren met de keramieken bordjes. Door mat en glanzend met elkaar af te wisselen maak je het geheel weer wat interessanter.

Botanische stijl

Kussens met prints passen ook erg goed bij deze woonstijl. Ze geven dat heerlijke botanische gevoel in je woonkamer. Combineer kussens met een printje met wat effen gekleurde kussens, een heerlijke zachte plaid op de bank en je kunt heerlijk vertoeven in jouw urban jungle ;)

Zoals je vast hebt gemerkt kan ik een boek schrijven over de botanische stijl. Dit omdat ik me er, als grote groenliefhebber, heerlijk in thuis voel. Het leuke is dat er nu zoveel producten te koop zijn waarmee je jouw interieur helemaal compleet kunt maken. Neem nou zo’n juten vloerkleed, dit is meteen een mooie basis voor de rest van je botanische interieur. Door dit vloerkleed te combineren met producten van allerlei natuurlijke materialen, verschillende tinten groen en natuurlijk mooie planten, is jouw botanische stijl woonkamer helemaal af. En je inspiratie is overal. De natuur is immers overal om ons heen.

Gerelateerde artikelen
  1. Product uitgelicht: het Success bureau van LaForma Product uitgelicht: het Success bureau van LaForma Success bureau - Product uitgelicht Om geconcentreerd te kunnen werken en nieuwe inspiratie op te kunnen doen is een rustgevende, opgeruimde en overzichtelijke werkplek een absolute must.
  2. Mijn televisiemeubel. Een hersenbreker! Mijn televisiemeubel. Een hersenbreker! Het is een van de grootste uitdagingen in mijn interieur. Net als vrijwel ieder ander heb ik ook een televisie en een televisiemeubel, maar in tegenstelling tot een grote groep mensen vind ik mijn televisie en bijbehorend meubel geen blikvanger in mi
  3. Slapen in stijl! Slapen in stijl! Of je nu een lange dag hebt gewerkt, lekker een dagje vrij bent geweest of een doodnormale dag hebt gehad, niets is zo lekker als ’s avonds weer je bed in stappen.
Gerelateerde producten