De voordelen van planten in huis

Laden...
De voordelen van planten in huis

Het liefst ga ik naar buiten, lekker wandelen in het groen, maar sinds kort ontstaat er bij ons binnen ook een heuse urban jungle. Ik heb het te pakken. Er is geen planten- of bloemenwinkel meer waar ik rustig voorbij loop. Ik snuffel wat rond naar de leukste en grappigste plantjes. En dat terwijl ik absoluut geen groene vingers heb.

Er zijn zelfs cactussen die het bij mij niet overleefd hebben. Nu ik eindelijk een aantal planten heb gevonden die mooi tot bloei komen met mijn verzorging blijf ik de collectie uitbreiden. Het is te gek om ze te zien groeien en veranderen gedurende het jaar, want dat is ook binnen zo. Nu de zomer eraan komt en er veel meer daglicht binnen komt, zie ik ze werkelijk met de dag groeien. En wist je dat dit niet alleen een leuke sfeer in huis geeft, maar ook nog eens een positieve invloed heeft op je gezondheid?

Gezonde planten

Planten zuiveren de lucht in huis en hebben een goede invloed op de luchtvochtigheid. Slechts een aantal planten in huis geven al grote verbeteringen aan de luchtkwaliteit. En dat is het niet het enige. De aanblik van planten werkt naast dat het gewoon mooi is, ook ontspannend en rustgevend. Minder stress dus! Volgens testen van de NASA staan deze 4 planten met stip bovenaan: de Areca Palm, De Sansevieria, de Scindapsus en de Gerbera.

Bij elk plantje past een potje

En dan komt de volgende uitdaging. Een mooie pot voor je nieuwe plant(je). Ik ben gek op mooie potten en kies dus meestal andersom. Eerst een pot in huis en dan weer een nieuw plantje. Bloomingville heeft mooie gestructuurde exemplaren, waar een strakke plant als de Sansevieria mooi in zal stralen. De Pottery Vaas van House Doctor kan je direct in verschillende kleuren en maten aanschaffen, waardoor je zo een mooie set in bijvoorbeeld je vensterbank kwijt kunt. En kijk ook zeker even naar de Knots vazen, die hebben een bijzonder mooi ontwerp! Wil je een aantal kleinere plantjes kwijt? Dan is het 3 vaasje van House Doctor een stijlvolle oplossing. Dit een vaas die eigenlijk drie vaasjes in één is. Een etnische look creëer je met de zilveren potten van House Doctor. Daar zou ik graag een cactus in zetten. Hij is er in verschillende maten en met diverse patronen. Ook leuk om meerdere exemplaren van in huis te zetten dus. Ben je niet zo zeker van je groene vingers? Dan kun je toch vazen en potten in huis halen. De Kaktus collectie van Kare Design is namelijk net zo leuk met als zonder planten. Zo is er dus zeker voor elk soort plantenliefhebber een goede vaas te vinden.

Je hebt 1 product de vergelijking Alles wissen Vergelijken